Eurovelo 8 a Catalunya

La ruta Eurovelo 8 al seu pas per Catalunya, té únicament consolidat fins a dia d’avui el tram entre la Jonquera i Sant Feliu de Guíxols, corresponent a la part litoral de la ruta Pirinexus promoguda i gestionada pel Consorci de les Vies Verdes de Girona.

EV8 CATEl tram entre Sant Feliu de Guíxols i Barcelona, podría fer-se pel litoral, seguint un traçat paral·lel a la costa (tot i que hi hauria alguns problemes a superar, com el Massís de Cadiretes, o la poca secció en diversos trams del Maresme), o bé pel prelitoral, entrant cap a l’interior des de Sant Feliu de Guíxols, passant per LLagostera i Caldes de Malavella (Ruta Termal de les Vies Verdes) i seguint un traçat proper a la línia R3 que caldria definir, passant per Sils, Hostalric i fins a Riells i Viabrea. A partir d’aquí l’anella pedalable del Montseny que està previst consolidar en els propers anys ens portaria fins a Sant Celoni i Palautordera. Des de Palautordera caldria planificar un traçat que passant per Llinars i Cardedeu permetés connectar a Granollers, amb l’eix fluvial del Congost.

mapa traçat

(possible connexió pedalable entre l’Estació de Palautordera i Granollers, a partir d’una via segregada a la carretera C-251)

A partir d’aquí es podria seguir l’eix flvuial del Congost-Besòs passant per Montmeló, Mollet del Vallès, Montcada i Reixach, La llagosta, i fins arribar a Barcelona.

Una situació similar es produeix en la definició del tram pel sud de Barcelona, que podria anar pel litoral, superant el Garraf, o bé per l’interior seguint la llera del Llobregat i passant pel Penedès fins arribar altre cop a la costa.

La definició del traçat definitiu és actualment objecte d’estudi per part de la Generalitat.

Anuncis